dinsdag 5 februari 2013

Discovery: Ewert and The Two Dragons

Hoog tijd om jullie nog eens kennis te laten maken met een toffe, nieuwe band. Deze keer valt de eer te beurt aan Ewert and The Two Dragons, een folky indierockband uit Tallinn, Estland. Deze band releasete zijn debuut in 2009 en heeft sindsdien in sneltempo  de Baltische staten veroverd. Door critici werden ze bestempeld als 'het kroonjuweel van de Estlandse  muziek' (niet moeilijk als je het ons vraagt) en het Finse muziekblad Rumba noemde hen de beste band van het Positivus-festival, het grootste Baltische muziekfestival, van 2011. Kortom, er zijn weinig interessantere Estse bands te ontdekken.

Bandleden Ewert Sundja, Erki Pärnoja en Kristjan Kallas zijn vrienden die in 2008 beslisten om samen te gaan spelen, ze noemden zichzelf Ewert and the Two Dragons, naar een film waar Ewert Sundja erg fan van was. Welke film het was vinden we niet terug, maar na verloop van tijd, wenden de andere leden aan de naam en werd ze uiteindelijk behouden. Bij hun eerste optredens speelde het drietal voornamelijk covers van Radiohead, The Police, Jeff Buckley en vele andere. Na verloop van tijd begonnen ze hun eigen nummers te fabriceren en dat resulteerde in 2009 in de release van hun debuutalbum "The Hills Behind The Hills".



Toen ze echte optredens begonnen te geven, sloot er zich een vierde lid aan. Ivo Etti, die de nobele taak kreeg zich bezig te houden als tweede gitarist, achtergrondzanger en Balalaikaspeler. Hun debuutalbum resulteerde in een eerste Baltische tour en ze deden dat zo goed, dat ze een contract kregen aangeboden bij het wereldvermaarde 'I Love You' records. Hier releaseten ze hun tweede album "Good Man Down". De eerste single uit dat album was "(In The End) There's Only Love".


Dit album was het best verkopende Estse album ooit en werd heel goed onthaald in Letland, Finland, Frankrijk en Zweden. In 2013 wonnen ze een EBBA-award (European Border Breaker Award) voor de beste, nieuwe en beloftevolle artiest. Wie zijn wij om te zeggen dat de jury van de EBBA's er niets van kent? We laten u nog met de titeltrack uit het tweede album van Ewert and the Two Dragons, volgens ons hun beste nummer, "Good Man Down".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten