dinsdag 30 april 2013

Discovery: Sizarr

Zoals we al zeiden bij eerdere artikels over Duitse bands, is Duitsland goed bezig op het gebied van muziek, dat mag ook wel voor een land met 82 miljoen inwoners. Me & My Drummer, Boy en Dillon, zijn maar enkele bands die hier al aan bod gekomen zijn. We spreken dan nog niet eens over de bands die hier nog niet aan bod zijn gekomen, zoals Bonaparte, Kraftklubb, Philipp Poisel en Sizarr. Maar daar komt nu verandering in, want we schrijven heute over Sizarr, een toffe elektronische post-punk band uit Landau, een klein stadje in Lotharingen.

De band zelf bestaat uit Deaf Sty, P-Money en Pedro, vooral die eerste twee namen doen heel erg rap en street aan, maar gelukkig voor de mensen die daar niet van houden, is Sizarr niet in dat genre onder te brengen. De band gebruikt een goede mix van gitaren, drums, synthesizers, loopstations en samples om een specifiek geluid te kunnen produceren.

De stem van Deaf Sty doet geregeld denken aan die James Blake en Jeff Buckley, maar heeft die typische rauwe, krakende sound dat doet denken aan die van Hamilton Leithauser van The Walkmen. Ze traden eerder al op op Melt!-festival, Iceland Airwaves en verzorgden al de openingacts voor Kele en Danger Mouse. Wij vinden "Boarding Time" hun beste nummer.




Maar ook "Purple Fried" mag er, op zijn eigen manier, zijn natuurlijk. Hun debuutalbum, "Psycho Boy Happy", komt uit op 20 mei, wij hopen op een daaropvolgende Europese tournee, met België als tussenstop.





Aron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten