vrijdag 26 juli 2013

Festivalverslag: Melt! Pre-Party

We droomden er al jaren van om tussen de oude graafmachines naar Melt!-festival te gaan en dit jaar was het eindelijk zo ver. Na een negen uur durende busrit kwamen we aan op donderdag te Gräfenhainichen, tussen Berlijn en Leipzig. Toen we onze tent hadden opgezet konden we naar de pre-party die je voor €5 extra kon bezoeken. De eerste indruk van het prachtige festivalterrein is overweldigend met de gigantische machines, maar we waren daar voor de optredens in de Intro Zelt op deze eerste dag.

Beginnen deden we met de Britten van Glass Animals. Deze kerels maken een soort van indie met elektronische ondersteuning die vooral aan Wild Beasts doet denken. Een aangenaam concertje was het zeker. Zoals de meeste bands deze avond, konden ze niet helemaal overtuigen, maar was het toch beter dan het gemiddeld voorprogramma.

Zo waren ook Pool, een groep Duitsers die muziek brengt met surf invloeden maar met een beat onder die aan Jamaica doet denken, en PTTRNS, nog een groep Duitsers die popsongs brengen die vaak doen denken aan Vampire Weekend maar dan elektronischer, konden beide niet helemaal overtuigen, maar aangenaam was het wel.

Dan was het de beurt aan ABBY, de volgende Duitse band. Deze bende maakt muziek met invloeden van klassiek, elektronica en rock die we nog het best kunnen omschrijven als een dansbare versie van Archive. Ze konden dan ook helemaal overtuigen en hadden het Duitse publiek helemaal mee. Bij de meer dansbare tracks als Monsters waren dit de eerste malen van vele over het weekend dat het dak er in Melt helemaal af ging.


Headliner van deze eerste dag was het Brits/Spaanse Crystal Fighters. We zijn al fan van deze band sinds hun debuut en eerder dit jaar kwam ook album nummer 2 uit. Melt was dan de uitgelezen kans om ze eindelijk eens aan het werk te zien. En of het de moeite  was!! Vanaf de eerste noot tot de laatste ging het dak eraf. Zo hard dat ze volgens mij de volgende dag moeite hadden om het er terug op te krijgen. Met hits als Plage, I Love London, You & I en Love Is All I Got hadden ze totaal geen moeite om het publiek zomaar naar hun hand te zetten. Maar ook de albumtracks van de nieuwe plaat zoals Wave hadden succes. Een geweldig feestje om het festival mee te beginnen en meteen lag de lat zeer hoog voor de volgende bands. Op 1 november staan ze in de vooruit in Gent, een aanrader!!

Aroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten